sluitingsdagen 2024-2025

Vrijdag

Tweede paasdag 

Hemelvaartvakantie

Zomervakantie

Herfstvakantie

Kerstmis 

Kerstvakantie 

11-04-2025

21-04-2025

29-05-2025 tot en met 09-06-2025

14-07-2025 tot en met 01-08-2025

20-10-2025 tot en met 25-10-2025

25 en 26 december

29-12-2025 tot en met 02-01-2026

drukte op de praktijk

Toenemende werkdruk, vergrijzing en personeelstekorten; in de zorg lopen de wachttijden steeds meer op. 


We kunnen hierdoor niet altijd de telefoon beantwoorden binnen de tijd die wij zouden willen, de wachttijden kunnen ook bij ons oplopen en we zullen onze gesprekken aan de telefoon kort en to-the-point moeten houden.


Bovendien zullen we patiënten die al voor een bepaald probleem bij een medisch specialist onder behandeling zijn, adviseren contact op te nemen met die behandelaar.


Wanneer u - naar uw mening - te lang moet wachten op een afspraak in het ziekenhuis of kliniek, kan soms de afdeling zorgbemiddeling van uw zorgverzekering u helpen om elders een afspraak eerder te krijgen.


We doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen en vertrouwen op uw begrip.

regels voor de waarneming

Tijdens de waarneming is het razend druk.


Onze assistentes zetten alles op alles om voor u en ons goede en veilige zorg te waarborgen. Ookal begrijpen wij vaak heel goed dat u als patiënt graag zo snel mogelijk geholpen zou willen worden, hopen wij op onze beurt dat u begrijpt dat 'haast' en 'spoed' niet hetzelfde zijn.


Kortom, wees lief voor onze assistentes en als u iets dwarszit meldt het óns.


  • De waarnemend huisarts neemt uitsluitend waar voor spoed; klachten die al langer bestaan worden niet waargenomen tenzij er sprake is van een nieuw ‘spoedsymptoom’; de waarnemend huisarts beslist hierover.
  • De patiënt wordt áltijd geadviseerd eerst pijnstilling te gebruiken.
  • De waarnemend huisarts schrijft tijdens waarnemingen geen verwijsbrieven voor patiënten van de waarneempraktijk.
  • Er worden geen aanvragen gedaan voor regulier onderzoek zoals laboratoriumonderzoek, ECHO’s of longfunctietests voor de waarneempraktijk.
  • Het geven van uitslagen vindt alleen plaats indien dit vermeld is in het dossier en uw huisarts u hiertoe dus duidelijke instructies heeft gegeven.
  • Het uitspuiten van oren vindt alleen plaats op indicatie en uitsluitend bij hoge uitzondering.
  • Het toedienen van injecties vindt alleen plaats indien hier vooraf overleg over is geweest tussen de artsen en dit in het dossier vermeld staat.
  • Er worden geen geplande ingrepen gedaan voor de waarneempatiënten
  • Er kan geen enkele sprake zijn van dreigende of agressieve taal aan de telefoon of gedrag binnen de praktijk. De consequentie hiervan is dat u in principe niet welkom bent in de praktijk en ook niet op de huisartsenpost.
  • Patiënten van de waarneempraktijk wordt geadviseerd om de hechtingen in het ziekenhuis te laten verwijderen indien de specialist deze heeft geplaatst.
  • Euthanasie en gesprekken over een euthanasiewens zijn te allen tijde voor de eigen huisarts en hebben geen plaats tijdens de waarneming; dit geldt niet voor de begeleiding van terminale patiënten, daar bieden wij vanzelfsprekend altijd de hulp die nodig is.



Marianne Poulen-Meyer en Vanessa Huijbens

unsplash