WAARNEMING

zomervakantie 2024

 

Deze vakantie zijn wij gesloten van:maandag 12 augustus

tot

maandag 2 septembertijdens de vakantiesluiting wordt er uitsluitend in geval van spoed waargenomen door:Huisartsenpraktijk Huijbens, 

Mercuryplein 17,


075 628 16 50Zorg er voor dat eventuele herhaalrecepten en uitslagen van onderzoeken nog vóór de vakantiesluiting bij uw eigen huisarts zijn geregeldBelangrijk:

De ruimte in de agenda van onze collega’s is in de vakantieperiode beperkt. Er zal daarom voorafgaand aan de afspraak een duidelijke indicatie voor het consult worden gevormd door de doktersassistente. Problemen die kunnen wachten tot de eigen huisarts weer terugkomt van vakantie zúllen ook tot die tijd moeten wachten.


Zaken als oren uitspuiten, vitamine-injecties, bloeddrukmetingen, uitstrijkjes en reguliere bloedonderzoeken worden NIET gedaan tijdens de waarneming of op de huisartsenpost in Zaandam.


Houd hier rekening mee en maak op tijd een afspraak met uw eigen huisartsenpraktijk voor deze op vakantie gaat!

 

SLUITINGEN IN 2024:

zomervakantie: 12 augustus tot 2 september

kerstvakantie: 23 december tot 30 december (en 1 januari ook gesloten)

ZOMERDRUKTE 2024:


deze zomer zijn er onvoldoende doktersassistentes beschikbaar om de telefoon te ‘bemensen’

daar komt bij dat wij als praktijk voor spoed bereikbaar zijn voor de patiënten van de andere huisartsenpraktijken die met vakantie zijn, waardoor het voor ons juist een drukke periode is


hierdoor kunnen wij niet altijd de telefoon beantwoorden binnen de tijd die wij zouden willen, kunnen de wachttijden oplopen en zullen we onze gesprekken aan de telefoon kort en to-the-point moeten houden


we doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen en vertrouwen op uw begrip


bent of kent u een gediplomeerde doktersassistent die ons wil helpen in deze drukke tijden: laat het dan weten per mail: info(at)huisartsenpraktijkkrommenie.nl

REGELS VOOR DE WAARNEMING 

 

Tijdens de waarneming is het razend druk.


Onze assistentes zetten alles op alles om voor u en ons goede en veilige zorg te waarborgen. Ook al begrijpen wij vaak heel goed dat u als patiënt graag zo snel mogelijk geholpen zou willen worden, hopen we dat u begrijpt dat haast en spoed niet hetzelfde zijn. Kortom, wees lief voor onze assistentes en als u iets dwarszit meldt het óns.

 

 • De waarnemend huisarts neemt uitsluitend waar voor spoed; klachten die al langer bestaan worden niet waargenomen tenzij er sprake is van een nieuw ‘spoedsymptoom’; de waarnemend huisarts beslist hierover.
 • De patiënt wordt áltijd geadviseerd eerst pijnstilling te gebruiken.
 • De waarnemend huisarts schrijft tijdens waarnemingen geen verwijsbrieven voor de waarneempraktijk.
 • Er worden geen aanvragen voor regulier onderzoek zoals laboratoriumonderzoek, ECHO’s of longfunctietests voor de waarneempraktijk.
 • Het geven van uitslagen vindt alleen plaats indien dit vermeld is in het dossier en uw huisarts u hiertoe dus duidelijke instructies heeft gegeven.
 • Het uitspuiten van oren vindt alleen plaats op indicatie en bij hoge uitzondering.
 • Het toedienen van injecties vindt alleen plaats indien hier vooraf overleg over is geweest tussen de artsen en dit in het dossier vermeld staat.
 • Er worden geen geplande ingrepen gedaan voor de waarneempatiënten
 • Er kan geen enkele sprake zijn van dreigende of agressieve taal aan de telefoon of gedrag binnen de praktijk. De consequentie hiervan is dat u in principe niet welkom bent in de praktijk en ook niet op de huisartsenpost.
 • Patiënten van de waarneempraktijk wordt geadviseerd om de hechtingen in het ziekenhuis te laten verwijderen indien de specialist deze heeft geplaatst.
 • Euthanasie en gesprekken over een euthanasiewens zijn te allen tijde voor de eigen huisarts en hebben geen plaats tijdens de waarneming; dit geldt niet voor de begeleiding van terminale patiënten, daar bieden wij vanzelfsprekend altijd hulp die nodig is.

 

Dan wensen wij alle vakantiegangers een fijne vakantie en alle thuisblijvers een zonnige en niet te natte zomer.

 

Marianne Poulen-Meyer en Vanessa Huijbens

huisartsenpraktijk KROMMENIE, Snuiverstraat 25, 1561 HA Krommenie                                                                                                                         Copyright © All Rights Reserved